Тако близу, а тако далеко

Наш ресторан се налази у Бојчинској шуми, на само пола сата вожње од центра престонице. Мада не превише удаљена од Београда, ’’Бојчинска колеба’’ пружа уточиште од градске вреве и гужве. Окружена столетним храстовима, право је место за одмор у природи. Kада на све то додате специјалитете националне кухиње, посебно јела од мангулице по којима смо познати , ужитак је неизоставан. Од самог оснивања рестотрана, постоји и Kоњички клуб ’’Бојчин’’ који посетиоцима ресторана омогућава дружење са овим племенитим животињама.

О ресторану

Ресторан је основан 2006. године, на самом улазу у Бојчинску шуму. Оснивач ресторана инспирисан традиционалним начином узгоја свиња, по храстовим шумама доњег Срема, и ’’колебама’’ у којма су живели свињари, у намери да сачува од заборава традиционални начин живота, саградио је управо једну такву ’’Kолебу’’. Исплетена од прућа, омазана блатом и покривена сламом, била је идеално место где су посетиоци могли да осете аутентичан дух старога Срема. Након несрећних околности 2010, када је цео ресторан изгорео у пожару, почела је градња новог здања, онаквог каквог га данас можете видети, које је другачије од првобитног, али и даље у складу са традицијом Срема. Музика сремских тамбураша и специјалитети од мангулице су и даље зажтитни знаци ресторана ’’Бојчинска колеба’’.

Kоњички клуб

Од самог оснивања ресторана постоји коњички клуб. Тамо свако може да пронађе нешто што воли. За свакога постоји по нешто: за почетнике - школа јахања, за искусније јахаче: рекреативно јахање и једнодневне излете на коњу, за љубитеље вожње фијакером - прелепе вожње кроз шуму, за фотографе, сликаре, песнике и све друге љубитеље природе - непроцењиве тренутке радости са коњима.

Мангулице

Иза ресторана, у шуми, на површини од 60 хектара, налази се наш запат мангулица. Ова стара раса свиња, позната по позитивном холестеролу и здравом месу, код нас се одгаја на екстезиван начин, што посебно утиче на квалитет меса и масти. Специјалитети од меса мангулице су неизоставан део наше понуде, поред тога од нас можете понети и сушене производе као што су сланина, шунка, кобасице, чварци...

Бојчинска шума

Бојчинска шума се налази на територији општине Сурчин и заштићена је као споменик природе због својих посебности(неке од ретких биљних и животињских врста, међу којима и орао белорепан). Простире се на око 650 хектара, а на њеном самом почетку се, поред ресторана, налази и летња позорница на којој се одржава, сада већ чувена манифестација ’’Бојчинско културно лето’’. Ту су још и бунгалови у којима можете преноћити и трим стаза дужине 1600м са 16 препрека, идеална за тренинг на свежем ваздуху. Пут кроз шуму дужине преко 3км и доста уређеног простора за излетнике је, поред свега осталог оно због чега вреди посетити Бојчинску шуму.

Башта Ресторана

 

Незабораван 
провод

 

 

 

Природа

 

 

   

Други о Нама

Погледајте шта су видео камере посетилаца и гостију етно ресторана "Бојчинска колеба" и повезаних пројеката забележиле у Бојчину Прочитајте шта о нама пишу други (новине, магазини...) и какве утиске са собом носе после посете "Бојчинској колеби".

Мира

Саввик

 

 

 

Виолета