Tako blizu, a tako daleko

Naš restoran se nalazi u Bojčinskoj šumi, na samo pola sata vožnje od centra prestonice. Mada ne previše udaljena od Beograda, ’’Bojčinska koleba’’ pruža utočište od gradske vreve i gužve. Okružena stoletnim hrastovima, pravo je mesto za odmor u prirodi. Kada na sve to dodate specijalitete nacionalne kuhinje, posebno jela od mangulice po kojima smo poznati , užitak je neizostavan. Od samog osnivanja restotrana, postoji i Konjički klub ’’Bojčin’’ koji posetiocima restorana omogućava druženje sa ovim plemenitim životinjama.

O restoranu

Restoran je osnovan 2006. godine, na samom ulazu u Bojčinsku šumu. Osnivač restorana inspirisan tradicionalnim načinom uzgoja svinja, po hrastovim šumama donjeg Srema, i ’’kolebama’’ u kojma su živeli svinjari, u nameri da sačuva od zaborava tradicionalni način života, sagradio je upravo jednu takvu ’’Kolebu’’. Ispletena od pruća, omazana blatom i pokrivena slamom, bila je idealno mesto gde su posetioci mogli da osete autentičan duh staroga Srema. Nakon nesrećnih okolnosti 2010, kada je ceo restoran izgoreo u požaru, počela je gradnja novog zdanja, onakvog kakvog ga danas možete videti, koje je drugačije od prvobitnog, ali i dalje u skladu sa tradicijom Srema. Muzika sremskih tamburaša i specijaliteti od mangulice su i dalje zažtitni znaci restorana ’’Bojčinska koleba’’.

Konjički klub

Od samog osnivanja restorana postoji konjički klub. Tamo svako može da pronađe nešto što voli. Za svakoga postoji po nešto: za početnike - škola jahanja, za iskusnije jahače: rekreativno jahanje i jednodnevne izlete na konju, za ljubitelje vožnje fijakerom - prelepe vožnje kroz šumu, za fotografe, slikare, pesnike i sve druge ljubitelje prirode - neprocenjive trenutke radosti sa konjima.

Mangulice

Iza restorana, u šumi, na površini od 60 hektara, nalazi se naš zapat mangulica. Ova stara rasa svinja, poznata po pozitivnom holesterolu i zdravom mesu, kod nas se odgaja na ekstezivan način, što posebno utiče na kvalitet mesa i masti. Specijaliteti od mesa mangulice su neizostavan deo naše ponude, pored toga od nas možete poneti i sušene proizvode kao što su slanina, šunka, kobasice, čvarci...

Bojčinska šuma

Bojčinska šuma se nalazi na teritoriji opštine Surčin i zaštićena je kao spomenik prirode zbog svojih posebnosti(neke od retkih biljnih i životinjskih vrsta, među kojima i orao belorepan). Prostire se na oko 650 hektara, a na njenom samom početku se, pored restorana, nalazi i letnja pozornica na kojoj se održava, sada već čuvena manifestacija ’’Bojčinsko kulturno leto’’. Tu su još i bungalovi u kojima možete prenoćiti i trim staza dužine 1600m sa 16 prepreka, idealna za trening na svežem vazduhu. Put kroz šumu dužine preko 3km i dosta uređenog prostora za izletnike je, pored svega ostalog ono zbog čega vredi posetiti Bojčinsku šumu.

Bašta Restorana

 

 

 

 

Nezaboravan 

provod

 

 

 

Priroda

 

 

   

Drugi o Nama

Pogledajte šta su video kamere posetilaca i gostiju etno restorana "Bojčinska koleba" i povezanih projekata zabeležile u Bojčinu Pročitajte šta o nama pišu drugi (novine, magazini...) i kakve utiske sa sobom nose posle posete "Bojčinskoj kolebi".

Mira

Savvik

 

 

 

Violeta