БОЈЧИНСКА КОЛЕБА 2018-08-27T23:31:51+00:00

О РЕСТОРАНУ ’’БОЈЧИНСКА КОЛЕБА’’

Етно ресторан Бојчинска Колеба отворен је 2006. године са жељом да дочара аутентичан дух старога Срема као и да представи начин живота људи како јединственим амбијентом, тако и изврсном понудом специјалитета домаће кухиње, посебно јела од мангулице. Смештен је на самом улазу у заштићено подручје споменик природе ”Бојчинска Шума”.

Ентеријер ресторана Бојчинска Колеба уређен је у традиционалном стилу који осликава дух и начин живота у Срему. “Колеба” означава место на коме су живели људи који су узгајали свиње мангулице, у храстовим шумама доњег Срема. Са жељом да чувену традицију сачува од заборава, оснивач ресторана је оживео једну такву “Колебу”.

У склопу ресторана Бојчинска Колеба налази се велика сала капацитета 100 седећих места, као и мала сала у коју може да се смести 40 људи. Посебно смо поносни на велику башту капацитета 200 места која је скривена у шуми столетних храстова, пружајући својим гостима уточиште од градске буке и вреве.

Бојчинска Колеба ресторан је препознатљив по производима од мангулице врхунског квалитета, који су 100% домаћи. Мангулица је стара раса свиња које су познате по здравом холестеролу и квалитетном месу. Код нас се ова врста свиња гаји на традиционалан начин, у шуми, где могу да се слободно крећу и здраво хране. То је и тајна високог и јединственог квалитета производа од мангулице.

На менију ресторана Бојчинска Колеба као добродошлица је “бећарски сендвич” (хлеб, маст и алева паприка), као и сухомеснати производи од мангулице: кобасице, чварци, маст, сува сланина, шунка, пећка, буђола од мангулице…, који су доступни и за продају.

Поред тога, у нашој понуди налазе се и врхунски јунећи ћевапи, велики избор домаћих куваних јела, а као специјалитет куће издваја се кобасица са роштиља, овчији паприкаш „Чобанац”, бојчински каре у сосу од вишања, као и традиционални недељни ручак (супа, сос, ринфлајш и домаћи колачи из фурне).
Викендом печемо и прасетину од мангулице, али је за то потребна најава (резервација).

Пошто се налазимо близу реке искључиво спремамо речну рибу (смуђ, сом, шаран, штука, деверика…) на тањирачи пржена на масти од мангулице, осим у време поста. Петком кувамо фиш паприкаш.

Уколико желите да уживате са гостима у прелепом природном амбијенту, ресторан Бојчинска Колеба Прогар је отворен за организацију свих врста прослава, тимбилдинга уз изврсну понуду хране и пића, као и професионалну услугу од стране љубазног особља. Незабораван провод гарантује музика сремских тамбураша који су задужени за добар штимунг.

Од пића издвајамо домаћу ракију “дудињару” као и остале домаће ракије. Вина нудимо искључиво од домаћих произвођача, као и сокове произведене у домаћинству.

Наш ресторан представља право место за одмор и уживање на само пола сата вожње од центра Београда.